Mulig samarbeid mellom al-Qaida og ETA

Spanias utenriksminister sier at myndighetene fortsatt undersøker et mulig samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske myndigheter undersøker muligheten av at den baskiske separatistgruppen ETA og terrornettverket al-Qaida samarbeidet om terroraksjonene i Madrid, sier Spanias utenriksminister Ana Palacio til BBC søndag.

- Alt er mulig i terroristenes mørke, mørke verden. Vi undersøker muligheten av at al-Qaida og ETA kan ha samarbeidet om aksjonen, sa Palacio til BBC rett etter at valglokalene åpnet i Spania søndag morgen.

Den væpnede baskiske separatistgruppen ETA gjentok i en kunngjøring tidligere på dagen søndag at den ikke sto bak bombeaksjonene i Madrid tidligere denne uken.

Kort tid etter bombene torsdag som kostet 200 mennesker livet, slo den spanske statsministeren Jose Maria Aznar fast at det var den baskiske separatistorganisasjonen ETA som sto bak.

Spanske etterforskere derimot har fra første stund mistenkt islamske fundamentalister med tilknytning til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Lørdag ble fem personer, tre marokkanere og to indere, arrestert i forbindelse med terrorangrepene. Dette overbeviste mange om at regjeringens anklager mot ETA er politisk motivert.

(NTB)