- Mulig terrorangrep i Jerusalem

Gravemaskin kjørte inn i og veltet buss.

VELTET BUSS:  Flere personer ble skadd og en person drept da en mann i gravemaskin angrep og veltet en buss i Jerusalem i dag. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB Scanpix
VELTET BUSS: Flere personer ble skadd og en person drept da en mann i gravemaskin angrep og veltet en buss i Jerusalem i dag. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann krasjet i dag en anleggsmaskin inn i en buss i Jerusalem, i det som ifølge israelsk politi mistenkes å være et terrorangrep.

Kjørte inn i buss Ifølge lokale medier skal gravemaskinen ha kjørt over en fotgjenger i Shmuel Hanavi-nabolaget, før den kjørte inn i en buss.

Bussen veltet etter sammenstøtet. Sjåføren av gravemaskinen ble skutt og drept av politi på stedet.

- To politimenn fra hovedkvarteret og en politimann på motorsykkel, som var i nærheten, kom fort til stedet og drepte ham. Det er den responsen jeg forventer av israelske politibetjenter, sier Yitzhak Aharonovitch ved departementet for offentlig sikkerhet til Times of Israel.

I tillegg døde også den overkjørte fotgjengeren.

Flere skadde I tillegg ble seks personer skadd i bussangrepet, blant annet bussjåføren, en politimann og flere passasjerer.

Ifølge Times of Israel er gjerningsmannen en palestinsk mann bosatt i Jerusalem, som nå etterforskes for terror. Han skal ha jobbet på et byggeprosjekt i nærheten, og tatt gravemaskinen derfra.

På Hamas' Al Aqsa TV blir gjerningsmannen framstilt som en patriot, som handler på grunn av krigshandlingene på Gaza. Andre har gått ut og omtalt det hele som en trafikkulykke.

Israelsk politi er tydelige på at de etterforsker hendelsen som et terrorangrep.

I dag har Israel innført en sju timer lang, ensidig humanitær våpenhvile i store deler av Gaza. Men Israel ble beskyldt for å bryte sin egen våpenhvile like etter den ble innført, da 30 personer ble skadet og ett barn drept i et bombeangrep på et hus.