Mulig terrorangrep mot amerikansk krigsskip

En gummibåt fullastet med eksplosiver kjørte inn i et amerikansk krigsskip som tanket drivstoff ved en havn i Jemen. Fire er drept, en savnet og 31 skadd. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den voldsomme eksplosjonen hørtes over store deler av havnebyen Aden på sørspissen av den arabiske halvøya klokka 12.15 lokal tid.

Enkelte vitneobservasjoner tyder på at gummibåten var opptatt med reparasjonsarbeid like ved krigsskipet, og at årsaken til eksplosjonen synes å være en ulykke, og ikke et terrorangrep.

I skutesida på den 142 meter lange destroyeren var det et hull på 6 ganger 12 meter. Det brøt ikke ut brann på skipet, og vanninntaket er under kontroll.

- En major i den amerikanske hæren så gummibåten treffe skipet og utløse eksplosjonen, sier kapteinløytnant Daren Pelkie, talsmann for USAs femte flåte som har hovedkvarter i Bahrain.

Fire omkom i eksplosjonen. En sjømann er fortsatt ikke funnet, mens 31 er skadd - fem alvorlig. Det er ikke brakt på det rene om det var personer om bord i gummibåten - i så fall var det en selvmordsaksjon.

Det var 350 sjømenn om bord USS Cole DDG-67 som hadde lagt til kai fire timer før eksplosjonen for å fylle drivstoff. Destroyeren er på 3 800 tonn.

Amerikanerne antar at angrepet har sammenheng med den spente situasjonen i Israel. Den siste tida har det vært stadige demonstrasjoner i Jemen og nabolandene. Flere av disse har vært voldelige og hatt en klar anti-amerikansk brodd.

TRUFFET AV GUMMIBÅT: Minst fire ble drept da USS Cole DDG-67 ble truffet av en gummibåt lastet med eksplosiver.