Mulig terrortrussel i Dortmund

Tysk politi har mottatt tips om et mulig terrorangrep.

FRYKTER TERROR: Politifolk står vakt mens kollegaer gjennomsøker et kjøretøy under en razzia rettet mot mistenkte islamister i Britz sør i Berlin. To personer mistenkt for å ha planlagt angrep er pågrepet av tysk politi. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix
FRYKTER TERROR: Politifolk står vakt mens kollegaer gjennomsøker et kjøretøy under en razzia rettet mot mistenkte islamister i Britz sør i Berlin. To personer mistenkt for å ha planlagt angrep er pågrepet av tysk politi. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet i går kveld pågrep en syrer og tunisier i Berlin for mistanke om planlegging av et terrorangrep i hovedstaden, har de mottatt tips om et mulig angrep i Dortmund, nordvest i Tyskland.

Politiet i Berlin vil ikke si noe om sikkerhetssituasjonen i andre delstater, men fortsetter etterforskningen etter at de pågrep to personer på 28 og 46 år. De to skal ha vært kontakt med IS og er mistenkt for å planlegge terror.

Etter to politiaksjoner mot antatte islamister i den tyske hovedstaden torsdag, gjennomsøkte politiet et islamsk kultursenter i Vest-Berlin, før de to mistenkte ble oppdaget på en annen adresse sør i byen.

Det ble ikke funnet eksplosiver eller våpen i bilen deres, men en mistenkelig gjenstand som senere viste seg å være harmløs gjorde at politiet sperret av et nabolag i Britz i Berlin. 120 beboere i 16 nærliggende bygninger ble evakuert. Politiet sier at det er ingen tegn på at et terrorangrep er planlagt i Berlin.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram