Mulig valgduell på Ap-møte

Det ligger an til kampvotering mellom to av Aps stortingsrepresentanter tirsdag.

VALGDUELL: Det ligger an til kampvotering mellom to av Aps stortingsrepresentanter tirsdag. Her fra statsminister Jens Stoltenberg sin innledning for landsstyret om den politiske situasjonen. Plakat: alle skal med.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VALGDUELL: Det ligger an til kampvotering mellom to av Aps stortingsrepresentanter tirsdag. Her fra statsminister Jens Stoltenberg sin innledning for landsstyret om den politiske situasjonen. Plakat: alle skal med. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet kjenner til kan det bli kampvotering på Aps landsmøte om en av plassene i sentralstyret. Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen er allerede innstilt til plassen i partiets styre, men nå er det mye som tyder på at Terje Lien Aasland vil fremme sitt kandidatur.

Aasland er fra Telemark og ble i utgangspunktet foreslått inn i sentralstyret fra sitt fylke, men det ble Torgeir Micaelsen fra Buskerud som ble innstilt fra valgkomiteen.

Dagbladet kjenner til at Aaslands fylke vurderer å ta en kampvotering for å få sin kandidat i partiets sentralstyret.

Et spørsmål om oljeboring
Et av argumentene mot Micaelsen er at han ikke vil ha oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Også hans fylke har fremmet forslag om ikke åpne for oljeboring nå. Telemark derimot, er av en helt annen oppfatning.

Dermed kan en duell mellom Aasland og Micaelsen vekke til live landsmøtesalens engasjement i spørsmålet om oljeboring i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Flere fylker på Aps landsmøte mener tida ikke er inne for oljeboring nå, men det høyst sannsynlig vil forslaget falle for et kompromiss om å utsette spørsmålet til forvaltningsplanen skal behandles i 2010.

Før Aps landsmøtemiddag startet var det fortsatt uklart om Aasland var Micaelsens motkandidat.

Verken Aasland eller Micaelsen ville kommentere saken.