KRISEMØTET:

Mulig vei ut for regjeringen med svensk ulveløsning

Klima-  og miljøminister Vidar Helgesen kan ha funnet nøkkelen, men foreløpig ingen enighet med forlikspartnerne.

HØY TEMPERARTUR: Ulvedemonstrantene ga klar beskjed om hva de syns om Vidar Helgesens ulvepolitikk foran Stortinget onsdag.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HØY TEMPERARTUR: Ulvedemonstrantene ga klar beskjed om hva de syns om Vidar Helgesens ulvepolitikk foran Stortinget onsdag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble ingen umiddelbar løsning på ulvekonflikten under møtet med partene bak ulveforliket i dag, men miljøvernminister Vidar Helgesen skisserer nå det som kan være en svenskinspirert løsning:

- Vi vil se på muligheten for at felling kan tillates med begrunnelse i sosiale og økonomiske forhold, som svensk høyesterett har tillatt, sier Helgesen til Dagbladet.

Men han understreker at svensk rett er ulik norsk rett, og at det ikke er automatikk i at det kan tillates i Norge.

Dette vil i så fall være en måte for Helgesen å kombinere hensynet til Stortingets vedtatte politikk og hensynet til norsk lov og tolkningen av den internasjonale Bern-konvensjonen.

- Det er viktig å komme ut av det spennet vi er i nå, der Stortingets bestandsmål er i strid med hensynet til norsk lov, sier Helgesen.

- Stortinget er sjakk matt

Regjeringen er nå under stort press i ulvestriden. Ikke bare rullet busslast på busslast med demonstranter inn i Oslo i dag, for å protestere mot Helgesens avgjørelse. Heller ikke Stortinget er fornøyd.

Arbeiderpartiet og KrF sikret regjeringen flertall for ulveforliket i fjor, og nå krever de at Stortingets ulvevedtak følges opp i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer