Mulige drone­observasjoner i Nordsjøen

Onsdag kveld skal det ha blitt observert droner over Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Helikoptere ba om å få snu.

MULIG DRONEOBSERVASJON: Onsdag kveld ba to helikoptre om å få snu etter mulige droneobservasjoner ved oljefeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MULIG DRONEOBSERVASJON: Onsdag kveld ba to helikoptre om å få snu etter mulige droneobservasjoner ved oljefeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld er det observert mulige droner over Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Det bekrefter Avinor til Dagbladet.

- Avinor kjenner til hendelsen med mulige droneobservasjoner ved Johan Sverdrup. To helikoptre ba om å få snu på grunn av mulige droneobservasjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Ylva Celius Trulsen i Avinor.

Dagbladet får opplyst at de to helikoptrene snudde og returnerte til land, kort tid før planlagt landing like før klokka åtte.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal det være snakk om store droner som er observert.

- Luftrommet stenges ikke og flytrafikken påvirkes ikke, opplyser Avinor.

Pressekontakt i Equinor, Sissel Rinde, vil av «sikringshensyn» ikke kommentere omstendigheter rundt eventuelle observasjoner.

Dagbladet har vært i kontakt med både Sør-Vest politidistrikt og Forsvarets Operative Hovedkvarter onsdag kveld. De opplyser at de ikke kan kommentere de mulige observasjonene.

- Den sikre siden

Nestleder Carl Gilbert Rego i Pilotforbundet i Parat kan fortelle Dagbladet at han er kjent med at det er blitt gjort observasjoner av mulige droner onsdag.

- Det har blitt rapportert to mulige observasjoner, i ukjent høyde. Det ble gjort en sikkerhetsmessig vurdering om at det tryggeste ville være å returnere helikopterne til land. Dette er på grunn av flysikkerheten, sier Rego.

Rego sier at denne typen vurderinger er noe pilotene er blitt godt vant med i nyere tid, og at helikopter-returene først og fremst handler om flymessig sikkerhet.

- Pilotene har blitt vant til dette i senere tid, og er alltid overvåkne. Vi har full respekt for at de alltid velger å være på den sikre siden, sier Rego videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer