MYSTERIET FORTSETTER: Objektene som ble funnet av kinesiske letemannskaper viser seg å være søppel og helt urelatert til flyforsvinningen. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
MYSTERIET FORTSETTER: Objektene som ble funnet av kinesiske letemannskaper viser seg å være søppel og helt urelatert til flyforsvinningen. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer

«Mulige vrakrester» var søppel

Fortsatt ingen spor etter mysterieflyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre objektene som ble oppdaget av kinesiske letemannskaper har ikke noe å gjøre med det savnede Malaysia Airlines-flyet, melder kinesiske medier og nbsnews.com. Et skip har plukket opp gjenstandene og konkludert med at det er søppel.

Dermed er det fortsatt ikke funnet ett eneste bekreftet spor av Boeing 777-maskinen, 21 dager etter at det forsvant med 239 personer om bord.

Åtte fly har i dag fortsatt letingen i det sørlige Indiahavet ved vestkysten av Australia. Det er meldt om flere interessante funn som nå skal undersøkes nærmere, melder Australia Maritime Safety Authority (AMSA).

- Det kan ikke bekreftes eller avkreftes at objektene kommer fra MH370, før de blir hentet opp av et skip, skriver de i en oppsummering av dagens arbeid.

«Mulige vrakrester» var søppel

Redningsledelsen endret søkeområdet før helga. Basert på nye analyser som antyder at flyet har beveget seg raskere enn først antatt, fokuserer de nå på et felt som ligger over 1000 kilometer lenger nordøst (se kart til høyre).

— Den nye informasjonen er basert på analyse av radardata mellom Sør-Kinahavet og Malakkastredet før kontakten forsvant, heter det i en kunngjøring.

Det nye søkeområdet er på nesten 320 000 kvadratkilometer.

Den malaysiske samferdselsministeren Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sier at de vil nedsette et internasjonalt panel for å se på forsvinningen, responsen og mulige utfall av søkearbeidet, melder avisa Astro Awani.