«Muligens dreier det seg om et komplott»

Mekler Frank Gjesdal hevder han forsøkte å avsløre en mulig svindel. Han gikk bare med på å ta imot penger under bordet for å snakke den påståtte svindleren etter munnen. Gjesdals advokat, Per Danielsen, antyder videre at mekleren kan være utsatt for et komplott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Gjesdal har valgt å komme med sin versjon via advokat Per Danielsen. På vegne av Gjesdal avviser Danielsen at det er mekleren som har forsøkt å trikse rundt salget av Båstad Terrasse 18 i Asker. Derimot var det ifølge Danielsen Gjesdal som forsøkte å avsløre kjøperen Johnny Halvorsen, som han mente ville forsøke å tuske til seg en eiendom billig på ekteparets bekostning.

Totalt useriøs

- Det det dreier seg om, er sannsynligvis at mekleren har snakket en totalt useriøs person etter munnen og forsøkt å avdekke et mulig straffbart forhold, forklarer advokat Per Danielsen.

- Hvorfor gjorde han det?

- Hvorfor ikke? De fleste mennesker snakker av og til andre mennesker etter munnen for å få vite mer. Også meklere, sier Danielsen og tilføyer:

- Den potensielle kjøperen er en totalt useriøs person som fortjener sterke karakteristikker. Mekleren så muligens muligheten til å avsløre en svindel. Den erfarne mekleren gikk selvsagt ikke med på invitasjonen. Handelen ble aldri noe av, men var Halvorsens forsøk blitt mer konkret, kunne det ha ført til en politianmeldelse av ham.

- Det hevdes at mekleren skal få 200000 kroner under bordet?

- Mekleren har håndtert dette helt riktig. Han forsøkte å la Halvorsen løpe lina helt ut. Fakta i ettertid bekrefter jo at Halvorsen ikke lyktes.

Komplott

På båndopptaket Dagbladet har fått tilgang til, virker det som om mekleren mener å vite at eiendommen er langt mer verdt enn fire millioner kroner.

- Fakta viser jo hva eiendommen er verd. Prisen som ble krevd den gangen, er eiendommen solgt for to ganger etterpå. Det viser at det i høyden er snakk om å snakke en useriøs person etter munnen.

- Har Gjesdal dokumentasjon på at hans versjon stemmer?

- Det har han, i og med at ikke noe av dette ble gjennomført. Muligens dreier det seg om et komplott i skadehensikt, blant annet fordi Halvorsen brukte båndopptaker. Tidligere har Danielsen argumentert for at eiendommen er solgt til riktig pris. Nå argumenterer han for at kjøperen har forsøkt å få seg en billig godbit.

- Ja, det bekrefter jo at Halvorsens versjon ikke henger sammen i det hele tatt. Det viser at Halvorsen var ute etter å fiske. Selvfølgelig ble det ikke noe av forslaget.

- Det er for øvrig enhver meklers plikt å argumentere for høyest mulig pris så lenge det er saklig, fortsetter han.

Ble solgt

At Gjesdal overfor kjøperen bare argumenterer for at han skal få en billig eiendom, mener Danielsen er et bevis for at mekleren snakker den angivelige svindleren etter munnen.

Ekteparet Sjølshagen/Lindboe sier at det var mekleren som anbefalte dem å ikke avertere eiendommen i det åpne markedet. Ifølge Danielsen var det ekteparet selv som ba om at salget ikke ble offentlig.

- Finnes det skriftlig dokumentasjon på det?

- Ja, den ble jo solgt, svarer Danielsen.

- Det hevdes at en navngitt takstmann vil sette den taksten han får beskjed om av mekleren?

- Dette kan være trukket ut av sammenhengen eller oppfattes som fortsatt forsøk på å snakke Halvorsen etter munnen. Takstmenn fastsetter ikke verdivurderinger på ordre, svarer Danielsen, som presiserer at han ikke har fått diskutert alt med Gjesdal før han kommenterer saken.