Værfenomen kan treffe Norge:

Mulighet for blodregn i Norge

Det spesielle fenomenet har allerede truffet flere områder i Danmark. Norsk meteorolog sier det kan treffe Norge i morgen.

DEKKET AV BLODREGN: Bilen er dekket av sand og støvpartikler i Madrid. Nå kan Norge bli rammet av værfenomenet. Foto: REUTERS/Susana Vera
DEKKET AV BLODREGN: Bilen er dekket av sand og støvpartikler i Madrid. Nå kan Norge bli rammet av værfenomenet. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag har det regnet rødt på den danske øya Fyn.

Fenomenet som har truffet vårt kjære naboland omtales som blodregn, og det er en helt spesiell grunn til at det er i Danmark.

De røde dråpene kommer nemlig langveis fra.

Ifølge vakthavende ved Meteorologisk institutt, Haldis Berge, så stammer det røde regnet av støvpartikler fra Sahara-ørkenen.

- En stor sky med støv fra Sahara er på vei nord over Europa, og kan nå så langt nord som til oss. Det kan hende blodregnet, eller blodsnøen som det også kalles, treffer oss i morgen, sier Berge til Dagbladet torsdag kveld.

Meteorologene til Yr gikk ut på Twitter og sa ifra om at støvpartiklene kan treffe Norge fredag.

Vent med bilvasken

Ifølge Store norske leksikon så er «blodregn, og blodsnø, regn og snø av rødlig farge som etterlater et rødlig slam på bakken. Dette kan skyldes støv som er virvlet opp fra ørkener eller liknende, og som av høye luftstrømmer føres til fjerne steder.»

SNL skriver at det eksempelvis er veldig lett å se de røde partiklene på snø, eller uttørrede vannpytter.

Støvskyen har blitt dratt av sted fra nordvest i Afrika og helt mot danske Fyn på grunn av stormen «Celia», som har blitt omtalt av Dagbladet tidligere denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer