Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulla Dadullah tatt i Afghanistan

Taliban-sjefen utlovet dusør på norske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Taliban-lederen mulla Dadullah er tatt i Afghanistan, melder BBC.

Mulla Dadullah gjorde seg bemerket da han lovet fem kilo gull til den som drepte en norsk, dansk eller tysk soldat i Afghanistan. Flere frivillige meldte seg til oppdraget. I det tidligere Taliban-styrte Afghanistan befinner det seg rundt 300 norske soldater.

Mulla Dadullah er en av Talibans øverste kommandanter og skal ha nær kontakt med lederen mulla Omar. Mulla Dadullah har rykte på seg for å være en av de mest brutale. Han lovet også 100 kg gull til den som drepte en av de tolv tegnerne som sto bak de omstridte karikaturene av profeten Muhammed i Jyllands-Posten.

Det er ikke gitt noen informasjon om omstendighetene rundt hvordan mulla Dadullah ble tatt til fange. Til BBC sier høytstående afghanske kilder at han ble tatt i Kandahar, og holdes av internasjonale styrker.

Mulla Dadullah har overlevd en rekke angrep, og har blant annet mistet et bein i kamp. For ett år siden ble han dømt til døden i pakistansk rett for et mislykket attentat mot den konservative islamske politikeren Maulana Muhammed Khan Sherani i 2004.

I 2003 fortalte han til BBC at han håpet det avsatte Taliban-regimet ville vinne tilbake makten. Han sa at Taliban ville kjempe til «jøder, kristne og alle utenlandske korsfarere» var utvist fra Afghanistan.

<B>EN AV DE MEST BRUTALE:</B> Mulla Dadullah har rykte på seg for å være en av de mest brutale Taliban-lederne. Han har også lovet å gi fem kilo gull til den som tar livet av norske soldater i Afghanistan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media