Mulla Krekar: - USA må ut av Irak

Muslimer må gå til hellig krig mot de amerikanske okkupasjonsstyrkene, hvis ikke USA trekker seg ut av Irak. Det er på tide at amerikanerne forsvinner, mener mulla Krekar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar hevder i et intervju med Newsweek at mer enn 200 mennesker, blant dem kvinner og barn, ble drept da amerikanerne angrep hans kurdiske gruppe Ansar al-Islam under krigen i Irak tidligere i år. Gruppen opererer i grenseområdene mellom Irak og Iran.

- Det er som med alle andre okkupasjoner i historien. Alle ved at muslimer har plikt til å føre jihad (hellig krig) mot okkupanter, uansett når eller hvor det måtte være, sier Krekar i intervjuet med det amerikanske nyhetsmagasinet.

Krekar gjentar også han ved en anledning i 1998 var på samme sted som Osama bin Laden, som antas å stå bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001, men de to snakket ikke sammen, tilføyde han.

NRK meldte nylig at en norsk delegasjon har vært i Nord-Irak for å samle bevis for at Krekar er innblandet i terrorisme. Økokrim har henlagt sin sak mot Krekar, som er bosatt i Norge, etter at det ikke ble funnet bevis for at han har begått lovbrudd.

NTB-AFP

Jihad: Mulla Krekar oppfordrer i Newsweek alle irakere til å kaste ut okkupasjonsmakten med hellig krig.