I AVHØR: Mulla Krekar, som soner en dom på to år og ti måneder, ble i dag avhørt av tysk politi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I AVHØR: Mulla Krekar, som soner en dom på to år og ti måneder, ble i dag avhørt av tysk politi. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Mulla Krekar avhørt av tysk terrorpoliti

Siktet for å ha vært med på å etablere terrorgruppe i Tyskland, ifølge TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar er siktet for å ha vært med på å etablere en terrorgruppe i Tyskland, ifølge TV 2. Mandag ble han avhørt i Oslo av tysk politi.

Krekar møtte mandag i «terrorsalen» i Oslo tinghus - høysikkerhetssalen, der Anders Behring Breivik sto for retten - fordi han skal ha en forbindelse til et angivelig islamistisk terrornettverk som tysk politi har rullet opp. Ti personer er siktet i saken, ifølge TV 2, som melder at avhørene gjelder ekstremistgruppen Rawt.

De siktede er alle mistenkt for å ha dannet en terroristorganisasjon.

Krekar frykter nå at norske myndigheter skal benytte anledningen til å få ham ut av landet, ved å utlevere ham til Tyskland. Den trusseldømte irakiske kurderen soner en dom på to år og ti måneder og kan ikke sendes til hjemlandet, fordi det er sannsynlig at han da vil bli dømt til døden for terror.

- Krekar er bekymret for at dette blir sett på som en måte å løse problemet her i Norge, ved å velte saken over til tyske myndigheter, sier Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling.

Ifølge Meling har mulla Krekar ingenting å skjule i forbindelse med den tyske saken og underbygger dette ved å vise til at han ønsket åpne dører under avhørene.

Rawt er en avleggergruppe fra Krekars Ansar al-Islam og har i hovedsak hatt kontakt via Internett. Tysk påtalemyndighet mener gruppen skal stå bak finansiering av al-Qaidas kurdiske grupper i Irak.

(NTB)