Mulla Krekar avviser Powells uttalelser

Mens utenriksminister Colin Powell knyttet et sentralt medlem av al-Qaida til mulla Krekars gruppe, satt mullaen selv nede i norske journalisters vannhull, Tostrupkjelleren. Der holdt Krekar sin egen pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no fulgte Powells tale direkte

Les alle reaksjonene på talen! -Verken jeg eller noen i Ansar al-Islam har sett eller møtt Musab Zarqawi, sier mulla Krekar i en kommentar til Colin Powells uttalelser.

Krekar betegner begrunnelsene fra Powell som svake. Han hevder at han bare har lest om Zarqawi, og gjør det nok en gang klart at han ser på Saddam Hussein som en fiende.

- Saddam ser på meg og mitt folk som fiender, og han har forsøkt å drepe meg med gift, sier mulla Krekar, og viser fram et dokument som han hevder beviser at han ble forgiftet i Pakistan.

Frykter krig

Under pressekonferansen sa han videre at han tviler på at Saddam Hussein har masseødeleggelsesvåpen, men frykter konsekvensene dersom det skulle bli krig mot Irak.

- I en slik situasjon kan følelsene ta over for fornuften i mange muslimske land. Saddam er i stand til å sette USA opp mot den muslimske verden.

- Ingen terrorist

Krekar hevder at hans siste kontakt med «brødrene» i Ansar al-Islam var ni dager etter at han ble løslatt i januar.

- Jeg kommer aldri til å utgjøre noen trussel overfor Norge, nordmenn eller folk som oppholder seg i Norge. Det samme gjelder selvfølgelig Europa og USA. Jeg er ingen terrorist.

USAs utenriksminister Colin Powell sa i sin tale til FNs sikkerhetsråd at Irak huser et terroristnettverk ledet av Abu Musab Zarqawi, en medarbeider til Osama bin Laden. Zarqawi har ifølge USA forbindelser til mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam, som opererer i det nordlige Irak.

Mullah Krekar svarte på spørsmål fra pressen etter møtet i FNs sikkerhetsråd onsdag hvor USAs utenriksminister Colin Powell la frem sine bevis og indisier på Iraks mangel på samarbeid og oppfyllelse av Sikkerhetsrådets vedtak 1441. Krekar og hans advokat svarte i Tostrupkjelleren i Oslo.