Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulla Krekar ber om å bli løslatt fra fengsel

Har sonet to tredjedeler av straffen.

 DØMT FOR DRAPSTRUSLER:  Mulla Krekar har nå sonet to tredjedeler av sin straff og har søkt om prøveløslatelse, ifølge TV2. Foto: Arkiv / Bjørn Langsem / Dagbladet.
DØMT FOR DRAPSTRUSLER: Mulla Krekar har nå sonet to tredjedeler av sin straff og har søkt om prøveløslatelse, ifølge TV2. Foto: Arkiv / Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Trusseldømte Mulla Krekar har søkt om prøveløslatelse fra fengsel. Søknaden er til behandling.

- Krekar ønsker å bli løslatt og fortsette med sitt arbeid, sier Krekars advokat, Brynjar Meling til TV 2. Han bekrefter at søknaden er sendt til Kriminalomsorgen.

Drapstrusler Ifølge kanalen har mullaen sonet ferdig to tredjedeler av sin straff den 15. februar. Krekar er dømt for å ha drapstrusler mot Høyre-leder Erna Solberg i 2010.

- Han har på lik linje med øvrige innsatte rettet en søknad som behandles av fengselet og nivåer over, sier Enger.

Siktet i tysk sak TV 2 har forsøkt å få en kommentar til saken fra justisminister Anders Anundsen (Frp), men justisdepartementet har kun svart at de i utgangspunktet ikke kommenterer «opplysninger knyttet til behandlingen av enkeltsaker».

Krekar er samtidig siktet i en tysk straffesak, hvor det er berammet rettslig avhør i Oslo i mars. Avgjørelsen rundt prøveløslatelsen kan påvirkes av den tyske saken, ifølge TV 2.

(NTB)

Hele Norges coronakart