- Mulla Krekar driver islamistisk nettside

Skal stå bak en internettside som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mulla Krekar skal stå bak en internettside som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

Krekar driver flere nettsider, blant annet www.dorbeen.com, som inneholder propaganda mot Vesten og krigen i Irak, melder NRK.

NRK kan dokumentere at dorbeen.com er registrert i kona til Krekar sitt navn. I registreringsskjemaet er både riktig adresse og telefonnummer til deres bolig i Oslo oppgitt.

Krekar er utvist fra Norge på grunn av faren for rikets sikkerhet, og tirsdag skal Høyesterett vurdere om dette vedtaket er gyldig.

Dorbeen.com er en islamistisk nyhetsportal som blant annet omtaler amerikanske tap i Irak og Afghanistan. På siden finnes det også lenker til sider som sympatiserer med al-Qaida. På disse sidene er det ifølge NRK blant annet lagt ut videoer av angrep på amerikanske styrker.

Krekar nekter å si noe om nettsidene. Under bevisopptaket til Høyesterett 12. september ble han spurt hvem som står bak dorbeen.com. Han svarte at han «i Guds navn ikke vet dette».

Mulla Krekar møter i dag i Høyesterett.

Retten skal prøve om utlendingsmyndighetens utvisningsvedtak mot Krekar er gyldig. Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) vedtok å utvise ham fordi han skal ha reist tilbake til Irak etter at han var innvilget asyl i Norge, og fordi han skal utgjøre en fare for rikets sikkerhet. Høyesterett skal imidlertid bare prøve det siste punktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer