- Mulla Krekar driver islamistisk nettside

Skal stå bak en internettside som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mulla Krekar skal stå bak en internettside som hyller terror og feirer amerikanske tap i Irak og Afghanistan.

Krekar driver flere nettsider, blant annet www.dorbeen.com, som inneholder propaganda mot Vesten og krigen i Irak, melder NRK.

NRK kan dokumentere at dorbeen.com er registrert i kona til Krekar sitt navn. I registreringsskjemaet er både riktig adresse og telefonnummer til deres bolig i Oslo oppgitt.

Krekar er utvist fra Norge på grunn av faren for rikets sikkerhet, og tirsdag skal Høyesterett vurdere om dette vedtaket er gyldig.

Dorbeen.com er en islamistisk nyhetsportal som blant annet omtaler amerikanske tap i Irak og Afghanistan. På siden finnes det også lenker til sider som sympatiserer med al-Qaida. På disse sidene er det ifølge NRK blant annet lagt ut videoer av angrep på amerikanske styrker.

Krekar nekter å si noe om nettsidene. Under bevisopptaket til Høyesterett 12. september ble han spurt hvem som står bak dorbeen.com. Han svarte at han «i Guds navn ikke vet dette».

Mulla Krekar møter i dag i Høyesterett.

Retten skal prøve om utlendingsmyndighetens utvisningsvedtak mot Krekar er gyldig. Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) vedtok å utvise ham fordi han skal ha reist tilbake til Irak etter at han var innvilget asyl i Norge, og fordi han skal utgjøre en fare for rikets sikkerhet. Høyesterett skal imidlertid bare prøve det siste punktet.

- Mulla Krekar driver islamistisk nettside

Både tingretten og lagmannsretten sa nei til å prøve rettsanvendelsen i saken. Lagmannsretten konkluderte med at den ikke kunne prøve bevisene, fordi domstolen ikke kunne innhente de hemmeligstemplede opplysningene fra Politiets sikkerhetstjeneste og tidligere Kommunaldepartementet som var lagt til grunn for at Krekar utgjør en trussel mot rikets sikkerhet.  

Krekars advokat, Harald Stabell, mener Krekars rettssikkerhet er begrenset.

Verken Stabell eller regjeringsadvokaten kan si noe om nettsidene før behandlingen starter i Høyesterett.

I bevisopptaket til Høyesterett-saken, sa Krekar at han syntes synd på sine egne barn.

- Det verste er den psykiske situasjonen til barna. Jeg vet at jeg ikke har gjort noe kriminelt mot noen, verken nordmenn eller andre, sa Krekar.

- Jeg vet at det jeg møter er på grunn av religionen min, og jeg tåler det, men situasjonen påvirker barna, sa Mulla Krekar.

Se innslag i NRKs TV-innslag om Krekars hjemmeside her.

HJEMMESIDE: Krekar driver flere nettsider, blant annet www.dorbeen.com, som inneholder propaganda mot Vesten og krigen i Irak, melder NRK.