Mulla Krekar gikk amok mot TV 2-team

Gikk fysisk til angrep mot kameramann.

HER ANGRIPER KREKAR  : mulla Krekar gikk til angrep mot TV 2s team i Oslo-lokalene i kveld. Her slår han til kameraet til kameramannen. Faksimile: gjengitt med tillatelse av TV2.
HER ANGRIPER KREKAR : mulla Krekar gikk til angrep mot TV 2s team i Oslo-lokalene i kveld. Her slår han til kameraet til kameramannen. Faksimile: gjengitt med tillatelse av TV2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Mulla Krekar gikk amok mot TV 2-team på TV 2-huset i kveld», twitrer TV 2-reporter Jens Christian Nørve i kveld.

Etter det Dagbladet erfarer angrep mullaen TV 2s team i forbindelse med et intervju som ble gjort i TV 2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo sentrum. Mulla Krekar var der for å gjøre et intervju med TV-kanalen Al Jazeera, etter at han tidligere i dag ble dømt for drapstrusler.

- Ja, jeg kan bekrefte at det har vært tumulter her i kveld. Det er alt jeg kan si. Du får ta resten med sjefene mine, sier TV2-fotografen til Dagbladet.

Det var da mulla Krekar var på vei ut at dramaet utspant seg. TV 2s reporter spør da om han vil gi en uttalelse i forbindelse med dommen mot ham, som falt i dag.

Se videoklippet hos TV 2 her.

Da blir Krekar hissig. Han går rett bort til TV 2-teamet og tar først tak i mikrofonen til reporteren. Deretter slår han til kameraet.

Al Jazeeras reporter går i mellom for å forsøke å stoppe tumultene.

Men idet han er på vei ut, snur Krekar igjen og tar tak i en gjenstand som han løfter opp. Det andre angrepet blir stoppet av folk som kommer i mellom og holder mullaen igjen.

TV 2 anmelder Fungerende nyhetsredaktør i TV 2, Niklas Lysvåg, reagerer sterkt på hendelsen. Han var ikke selv til stede i kveld.

- Tv 2 har hatt flere kontroversielle episoder med mullaen de siste åra. Og nå kommer tv kanalen til å anmelde ham for voldelig atferd og angrep på medabrbeidere, sier Niklas lysvog til Dagbladet.

Al Jazeera hadde leid studio av TV 2 i forbindelse med et intervju. TV 2s reportere møtte opp for å spørre om en kommentar etter dette, forteller Lysvåg.

- Da Krekar kom ut i resepsjonen på Karl Johan etter at han var ferdig med Al Jazeera-intervjuet, møtte en fotograf og reporter fra oss og spurte på helt ordinært vis hvordan han reagerte på dagens dom. Da snur han seg rundt i et voldsomt sinne, slår til kameraet og prøver å angripe våre medarbeidere.

Han reagerer kraftig på angrepet.

- Jeg har skjønt at våre medarbeidere ikke er fysisk skadd. Men kameraet er skadet. Slik oppførsel er selvsagt helt uakseptabelt, sier han.

Fem års fengsel Krekar ble i Oslo Tingrett i dag dømt til fem års fengsel for terrotrusler og drapstrusler. Krekar valgte i samråd med sine forsvarere å anke dommen på stedet.

I etterkant av dommen ønsket mullaen ikke å uttale seg til pressen. Det gjorde imidlertid hans forsvarer Brynjar Meling, som var overrasket over dommen.

- Selvsagt er vi overrasket når vi hadde gått for frifinnelse. Vi er særlig overrasket over at han blir dømt etter tiltalens post 1 (om terrortrusler mot blant andre Erna Solberg, red. anm.), sa han til Dagbladet tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer