TAPTE IGJEN: Heller ikke i Strasbourg nådde mulla Krekar fram. Her er han i Høyesterett etter at han tapte saken mot staten i fjor. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
TAPTE IGJEN: Heller ikke i Strasbourg nådde mulla Krekar fram. Her er han i Høyesterett etter at han tapte saken mot staten i fjor. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIXVis mer

- Mulla Krekar ikke krenket

Fikk ikke medhold i Strasbourg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter har ikke krenket mulla Krekars rettigheter, slår Den europeiske menneskerettighets-domstolen i Strasbourg fast.

Den 52 år gamle kurdiske mullaen fra Irak, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, klaget i sommer Norge inn for Strasbourg-domstolen.

Mulla Krekar hevder at norske myndigheter har plassert ham i indre eksil, uten rett til å arbeide, studere eller være en del av samfunnet. Nå har domstolen avvist klagen, skriver VG.

I kjennelsen heter det at domstolen ikke under noen omstendigheter fant noe som tydet på at det hadde funnet sted en krenkelse av rettighetene og frihetene slik de er beskrevet i og beskyttet av Konvensjonen og dens Protokoller.

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling er ikke overrasket og vil nå vurdere om det finnes organer i FN-systemet å klage til.

- Utfallet kom ikke som noen stor overraskelse, men det var verdt et forsøk, sier Meling.

(NTB)