Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulla Krekar krever 200.000 kroner av staten

Vil ha oppreisning etter å ha blitt frikjent for trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar krever 200.000 kroner i oppreisning etter at han i Borgarting lagmannsrett ble frikjent for trusler etter å ha sittet mer enn et halvt år i varetekt, melder TV 2.

På nettsida si skriver TV-kanalen at han etter mer enn ni måneder i varetekt føler at hans «gode navn og rykte» er ødelagt.

— Det er to forhold som begrunner oppreisningen. Det ene er de antall dager man har sittet. Og så er det jo slik at man også får oppreisning når man har fått ødelagt sitt gode navn og rykte, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til TV2.

Til tross for et utvisningsvedtak fra UDI, som skiftende regjeringer mer enn gjerne skulle ha fått effektuert, har Krekar fortsatt det han selv mener er en lovlig virksomhet i Norge.

Høyesterett har likevel slått fast at han er en trussel for rikets sikkerhet.

Brynjar Meling medgir at han tror mange vil bli provosert av erstatningskravet - uten at det forandrer så mye for ham som Krekars forsvarer.

- Jeg er stolt av å jobbe i et land som har lover som gjelder for alle, sier Meling til TV2.

Ifølge TV2 har Krekar hele 60 ganger møtt opp i en norsk rettssal, i rettsaker, fengslingsmøter og rettslige avhør. Nå begynner han åpenbart å få nok.

Likevel må han i følge TV2 snart møte i retten igjen: Den 9. juni skal Oslo tingrett behandle et spørsmål om utlevering til Italia, hvor mullaen er siktet for terrorforbund.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart