Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulla Krekar må betale erstatning. - Vil bli anket, sier Meling

Det melder Aftenposten.

MÅ BETALE: Mulla Krekar må betale erstatning til Halmat Goran.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MÅ BETALE: Mulla Krekar må betale erstatning til Halmat Goran. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar må betale oppreisning til Halmat Goran, selv om Krekar i mars ble frikjent for trusler mot kurderen, melder Aftenposten.

Dommen vil bli anket, sier Krekars forsvarer, Brynjar Meling, ifølge avisa.

- Dommen er feil, da den er skyldkonstaterende. Den krenker således uskyldspresumpsjonen, og vil bli anket, sier Meling til Aftenposten.

Erstatningssummen blir imidlertid satt ned fordi bakgrunnen for truslene i februar 2015 var Halmat Gorans egne handlinger, uttaler Borgarting lagmannsrett i dommen. Mulla Krekar er dømt til å betale 40 000 kroner, skriver Aftenposten.

Ifølge norsk rettspraksis kan man dømmes til å betale erstatning, selv om man er frikjent for en handling. Dette ettersom det er et lavere beviskrav i sivile saker, sammenliknet med straffesaker.

«I strafferetten gjelder et svært strengt beviskrav. Enhver rimelig tvil skal komme tiltalte til gode. Dette innebærer at retten, for å straffedømme, må være praktisk talt sikker på at både de subjektive og objektive straffbarhetsvilkårene er oppfylt». I sivile saker er hovedregelen at det bare kreves alminnelig sannsynlighetsovervekt, men i saker der noen er anklaget for å ha begått noe «særlig klanderverdig», gjelder imidlertid et skjerpet beviskrav og det må foreligge «klar sannsynlighetsovervekt» for at tiltalte har foretatt den handlingen kravet bygger på, skriver Aftenposten.

Krekar ble i midten av mars frikjent for truslene mot Goran. Kurdiske Goran krevde mellom 130 000 og 150 00 kroner i erstatning fra Krekar, men fikk altså 40 000 kroner av Borgarting lagmannsrett.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram