Mulla Krekar møtte bin Laden

Mulla Krekar møtte Osama bin Laden i Pakistan i 1988. Det går fram av forklaringer Krekar selv har gitt til overvåkingspolitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens Gang meldte i dag at Krekar møtte den saudiarabiske mangemillionæren for 15 år siden.

I ettermiddag kunne avisa fortelle at Riksadvokaten har overført ansvaret for etterforskningen av mulla Krekar fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Økokrim.

Krekars advokat Brynjar Meling bekrefter dette overfor NTB. Meling ble orientert om saken av Økokrim torsdag.

Møtet mellom Krekar og bin Laden fant sted i Peshawar og formålet med møtet var å be bin Laden om støtte til et senter for kurdiske barn fra Halabja i Nord-Irak, skriver G i dag. Flere tusen kurdere ble drept i et gassangrep mot byen 16. mars 1988. Angrepet var gjennomført av Saddam Husseins regime.

Bin Laden var på den tiden ikke involvert i terrorvirksomhet, men var en pengesterk og respektert forretningsmann. Han skal ha sagt nei til å støtte prosjektet.

Opplysningene framgår ifølge VG av en forklaring mulla Krekar ga til daværende Politiets overvåkingstjeneste i september 1998. Innholdet i avhøret står i kontrast til det mulla Krekar har hevdet i ulike intervjuer, der han har benektet enhver kontakt med bin Laden.

Krekars advokat Brynjar Meling vil ikke bekrefte opplysningene i VG.

- Jeg fastholder at Krekar hele tiden har vært åpen overfor norske myndigheter, sier Meling og legger til:

- Jeg antar at min klient har hatt sine grunner til å ikke kommentere disse opplysningene i pressen.

(NTB)