MØTTE IKKE OPP: Mulla Krekar møtte ikke til avhør hos politiet i forbindelse med at han har blitt anmeldt for nye trusler. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MØTTE IKKE OPP: Mulla Krekar møtte ikke til avhør hos politiet i forbindelse med at han har blitt anmeldt for nye trusler. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Mulla Krekar møtte ikke til avhør

Anmeldt for nye trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar skulle ha vært avhørt i Politihuset på Grønland i Oslo tirsdag, men møtte ikke.

Han er anmeldt for å ha fremsatt nye trusler i et intervju han gjorde med et kurdiske TV-selskap.

- Det er ingen dramatikk i dette. Han er klar på at han ikke har noe å tilføye ut over det som fremkommer i intervjuet. Han påpeker at det kommer klart fram der at han utleder hva islam sier om bespottelse. Han er klar på at han har en plikt til å svare dette når han blir spurt, skriver hans advokat Brynjar Meling i en tekstmelding til NTB.

Politiinspektør Vegard Rødås, som er påtaleleder ved politiets utlendingsseksjon i Oslo, sier at politiet foreløpig ikke har tatt stilling til hvordan de skal håndtere Krekars uteblitte fremmøte.

- Saken etterforskes videre, og vi ønsker å få den mest mulig opplyst. I det ligger det at vi også ønsker å høre hans versjon, sier han til NTB.

På generelt grunnlag sier Rødås at dersom man er innkalt til et avhør og ikke stiller, har politiet hjemmel i straffeprosessloven til å hente vedkommende. Men gjeldende person er i sin fulle rett til å avslå å forklare seg.

Politiet kan også plassere vedkommende i avhørsrommet, men motsetter gjeldende person fortsatt å forklare seg, kan han eller hun gå.

- Vi registrerer at Krekar ikke møtte og etterforsker videre, sier Rødås.

(NTB)