VIL TIL QATAR: Mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad, ønsker å flytte til Qatar etter endt soning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIL TIL QATAR: Mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad, ønsker å flytte til Qatar etter endt soning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Mulla Krekar ønsker å flytte til Qatar

Er livredd for å bli utlevert fra Norge etter endt soning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar skal ifølge TV 2 være livredd for å bli utlevert fra Norge etter endt soning i november og ønsker å be emiren av Qatar om å få flytte dit.

Den tidligere kurdiske geriljalederen er dømt for trusler mot Erna Solberg og soner for tiden en dom på to år og ti måneder i Kongsvinger fengsel. Han blir løslatt i november.

I all hemmelighet har Krekar skrevet et brev til emiren av Qatar. Der roser mullaen det styrtrike landet og spør om han kan få flytte dit, melder TV 2.

I brevet fortalte han om sin bakgrunn, sin tid i Norge og et ønske om å flytte til Qatar etter endt soning. Brevet ble signert i slutten av januar, men Kongsvinger fengsel beslagla det i begynnelsen av februar hos en annen innsatt i fengselet.

Krekars advokat Brynjar Meling bekrefter at Krekar står bak brevet.

- Dette brevet hadde han oppbevart på cellen sammen med en rekke brev til andre land. Planen var å sende dem etter løslatelsen, sier Meling til TV 2.

Krekar ble i mars avhørt i Oslo av tysk politi fordi han er siktet for å ha vært med på å etablere en terrorgruppe i Tyskland. Krekar frykter at norske myndigheter skal benytte anledningen til å få ham ut av landet ved å utlevere ham til Tyskland.

(NTB)