Mulla Krekar på vei til Norge?

Terrormistenkte Mulla Krekar kan være på vei til Norge. Ifølge kurdiske kilder har han nylig reist fra Teheran til Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om Utlendingsdirektoratet har fratatt den terrormistenkte Krekar hans flyktningstatus, er de formelle tiltakene for å få inndratt hans reisedokumenter ennå ikke tatt.

Det betyr at han reiser fritt og at han uten hindringer kan reise inn i Norge, bekrefter UDIs informasjonssjef Geir Løndal overfor Avis1.

Kommunaldepartementet har ennå ikke avgjort om mulla Krekar skal miste sin oppholdstillatelse, får NTB opplyst. Departementet foretar nå en grundig gjennomgang av sakens juridiske og formelle sider.

Det kurdiske nettstedet KurdishMedia skrev sist fredag at Krekar skal ha fløyet fra Teheran til Tyskland, der han ifølge «pålitelige kilder» nå oppholder seg. Rapporten er ikke bekreftet, og Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere saken.

Mulla Krekars registrerte adresse i Norge er på Grønland i Oslo, der hans kone og fire barn bor. Familien er norske statsborgere. I NRKs Brennpunkt-intervju fra basen i Nord-Irak sa Krekar at han hadde planer om å vende tilbake til familien i Norge i nær framtid, og at han ikke har noen problemer i forhold til norske myndigheter.

Justisdepartementet bekreftet i forrige uke at mulla Krekar lenge har vært etterforsket av PST.

- Etterforskningen retter seg mot hans mulige støtte til, eller deltakelse i, militære eller sterkt samfunnsskadelige organisasjoner, ble det opplyst.

Mulla Krekar er mistenkt for nære bånd til al-Qaida-nettverket, og skal blant annet ha medvirket til massakrer i de kurdiske områdene i Irak.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer