Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mulla Krekar pågrepet - kan utleveres til Italia

Høyesterett forkastet anke om utlevering. Mulla Krekars advokat vil klage på beslutningen til Justisdepartementet.

KAN UTLEVERES: Mulla Krekar kan utleveres til Italia, der han er under etterforskning. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAN UTLEVERES: Mulla Krekar kan utleveres til Italia, der han er under etterforskning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mulla Krekar kan utleveres til Italia etter at Høyesterett har forkastet anken hans over Borgarting lagmannsretts avgjørelse.

Han er pågrepet i formiddag, bekrefter Politets sikkerhetstjeneste overfor TV2.

Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon i oktober. Da anket Krekar på stedet, men Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig kommet fram til at Krekars anke ikke kan føre fram, og den blir dermed forkastet.

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sier til NTB at han jobber med en klage til Justisdepartementet på beslutningen om å utlevere Krekar til Italia.

Krekar ble pågrepet natt til 12. november i fjor i likhet med en rekke menn i flere land i Europa. Pågripelsene var ledd i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi.

Italienske myndigheter hevder at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, leder nettverket Rawti Shax. Italienske myndigheter har siktet Krekar for terror og krever ham utlevert.

Oslo tingrett fastslo i slutten av juni at vilkårene for utlevering er til stede. Nå har altså både lagmannsretten og høyesterett sagt seg enig i avgjørelsen.

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett skriver de at «etter lagmannsrettens skjønn må hensynet til rask og fullstendig opplysning av saken, samt hensynet til det internasjonale strafferettssamarbeidet, slå igjennom da det klart taler for at straffeforfølgning skjer i Italia. Lagmannsretten viser i denne forbindelse særlig til at Najumuddin Farah Ahmad er siktet for alvorlige straffbare forhold.»

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!