Mulla Krekar pågrepet i natt, siktet for å ha planlagt terror i Italia

Italia vil ha ham utlevert. Krekar soner allerede en dom for trusler i Norge.

SIKTET FOR TERRORPLANLEGGING:  Ifølge TV2 ble Mulla krekar i natt pågrepet i fengsel og siktet for å ha planlagt et terrorangrep i Italia. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SIKTET FOR TERRORPLANLEGGING: Ifølge TV2 ble Mulla krekar i natt pågrepet i fengsel og siktet for å ha planlagt et terrorangrep i Italia. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det melder TV 2, som skriver at Norge og Italia i lengre tid har jobbet med å få Krekar utlevert. Nå har de inngått en avtale om utlevering, som retten må godkjenne.

Norske myndigheter har siden 2003 forsøkt å få Krekar ut av Norge. Nå har de inngått en avtale med Italia om at han kan utleveres dit.

Tre i Norge To andre personer er også blitt pågrepet i Norge i natt, som en del av pågripelsen av 17 personer i en stor internasjonal antiterroraksjon. De italienske etterforskerne beskriver Krekar som lederen av en organisasjon med flere celler over hele Europa, som har holdt tett kontakt via internett. Det skriver nyhetsbyrået ANSA.

- Sammen med beredskapstroppen har vi bistått italienske myndigheter med pågripelse av tre personer og ransaking, sier Siv Alsén, pressetalskvinne i PST, til Dagbladet.

De tre blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i morgen.

- Har PST vært med på etterforskningen?

- Vi har etterkommet en rettsanmodning fra italienske myndigheter, sier Alsén.

Dømt for trusler Den 30. oktober ble den selvutnevnte mullaen dømt til halvannet års fengsel i lagmannsretten for trusler og oppfordring til straffbare handlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer