Mulla Krekar-slektning hyller IS og Osama bin Laden

Har kontakt med Profetens Ummah.

- IKKE BEGEISTRET: Det blir overfor Dagbladet understreket at mulla Krekar ikke skal være utpreget begeistret over en slektnings kontakt med ekstremistene i Profetens Ummah. Krekars advokat Brynjar Meling har videresendt Dagbladets spørsmål til Krekar - uten at disse er besvart. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- IKKE BEGEISTRET: Det blir overfor Dagbladet understreket at mulla Krekar ikke skal være utpreget begeistret over en slektnings kontakt med ekstremistene i Profetens Ummah. Krekars advokat Brynjar Meling har videresendt Dagbladets spørsmål til Krekar - uten at disse er besvart. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har tidligere ikke vært kjent at det er direkte forbindelser mellom de mest kjente ekstremistiske islamistiske miljøene — mulla Krekar og Profetens Ummah. Men Dagbladet vet at norske myndigheter nå knytter miljøene sammen - via en nær slektning av mulla Krekar.

- PST ønsker ikke og kan ikke kommentere enkeltpersoner. Men det er korrekt at vi er kjent med at det er forbindelser mellom de sentrale ekstremistiske islamistiske miljøene i Norge, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til Dagbladet.  - Krekar skeptisk Og det er nettopp disse radikaliserte ekstremistiske islamistiske miljøene, som PST bruker store ressurser på - mulla Krekar og miljøet rundt ham, og det mer multietniske miljøet som kaller seg Profetens Ummah. En rekke av nordmennene som har reist til Syria for å krige for terrorgrupper stammer fra nettopp miljøet rundt den løst definerte islamistgruppa Profetens Ummah. Det skal ikke være opplysninger som tyder på at mulla Krekar selv har hatt direkte kontakt med Profetens Ummah. Men en nær slektning av Krekar har tett kontakt med flere sentrale personer i Profetens Ummah, får Dagbladet bekreftet fra flere kilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.