Mulla Krekar til Sør-Trøndelag

Skal tvangsbosettes på Kyrksæterøra.

TIL SØR-TRØNDELAG: Mullah Krekar skal tvangsbosettes på Kyrksæterøra, ble det bestemt i dag. Her fra et fengslingsmøte i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TIL SØR-TRØNDELAG: Mullah Krekar skal tvangsbosettes på Kyrksæterøra, ble det bestemt i dag. Her fra et fengslingsmøte i 2012. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilder bekrefter uavhengig overfor Dagbladet at Mulla Krekar skal tvangsbosettes på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag når han slippes ut av fengsel i slutten av denne uka.

Krekar pålegges meldeplikt og skal bosettes på Jarlen asylmottak, opplyser UDI.

Krenkelse Meling varslet allerede forrige uke at han vil gå rettens vei for å stanse vedtaket dersom politiet beslutter å tvangsbosette Krekar langt unna Oslo.

- Stedet må ikke være lenger unna enn at han kan ha daglig kontakt med familien sin i Oslo. Alt annet vil være en krenkelse, sier han.

- Da kan han ikke ha lenger reisevei enn en til en og en halv time hver vei. Slik sett kan du ta en passer ut fra Oslo og sette en radius på maks seks til sju mil, sier Meling.

Krekar har kone og fire barn i Oslo. Meling sier det ikke er aktuelt for familien å flytte dit Krekar blir bosatt.

- Kona har jobb i Oslo, påpeker han.

Ifølge Aftenposten går den yngste av barna siste året på videregående skole.

Meling sier Krekar i utgangspunktet er opptatt av å få prøvet bostedspåbudet uansett.

- Han er en prinsipiell mann, og han forstår ikke hvorfor han skal bli pålagt disse restriksjonene så lenge han mener at han ikke har noen agenda og ikke utgjør noen fare for det norske samfunnet, sier Meling.

Instruks Regjeringen har i lang tid jobbet med hva de skal gjøre med Krekar etter endt soning. Han er utvist fra Norge, men kan ikke sendes tilbake til Irak hvor han risikerer dødsstraff og tortur.

Forrige uke sendte justisminister Anders Anundsen (Frp) en instruks til Politidirektoratet om at personer som Krekar skal bli pålagt et bestemt oppholdssted og meldeplikt fram til de kan sendes ut av landet. Ifølge instruksen skal utgangspunktet være et oppholdssted utenfor de store byene.

Det er politiet i Oslo som har fått ansvaret for å finne bosted, hvordan meldeplikten skal overholdes og hvem han skal kunne kommunisere med på hvilken måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer