Mulla Krekar tiltalt for terror i Jordan

Jordanske militærmyndigheter har tiltalt mulla Krekar for terrorangrep mot israelske og amerikanske mål. -Dette er bare press fra USA mot Norge, sier Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den jordanske medier har den militære påtalemyndigheten i landet tiltalt mulla Krekar og 14 andre personer for å ha planlagt terrorangrep mot amerikanske og israelske mål. 13 jordanere og to irakere er mistenkt for å være medlemmer av Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida eller Ansar al-Islam.

Mulla Krekar ønsket lørdag ikke å kommentere nyheten fra Jordan om tiltalen.

- Vi bryr oss ikke om dette. USA bruker Jordan for å presse, ikke mulla Krekar, men Norge, sier broren Khalid Faraj Ahmad.

Fra før har Jordan sendt en begjæring om å få mulla Krekar utlevert fordi han angivelig skal ha forbrutt seg mot narkotikalovgivningen i landet. Dette er tidligere omtalt som den eneste reelle muligheten landet har til å få ham utlevert fordi det ikke eksisterer noen utleveringsavtale mellom Norge og Jordan.

De 15 er tiltalt for å ha «konspirert om å angripe amerikanske og israelske mål i verden, samt turister, utlendinger og medlemmer av de jordanske sikkerhetsstyrkene», skriver de jordanske avisene al-Rai og al-Destour som har offentliggjort utdrag av tiltalen.

NTB