- Mulla Krekar utbetalte «martyrpenger»

Ifølge TV 2 skal mulla Krekar ha bedt familiemedlemmer om å utbetale penger til såkalte martyrer.

Advokat Brynjar Meling og Mulla Krekar i fengslingsmøte til Mulla Krekar i Oslo Tingrett 17. juli 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Advokat Brynjar Meling og Mulla Krekar i fengslingsmøte til Mulla Krekar i Oslo Tingrett 17. juli 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

15. juli 2019 ble Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging av domstolen i Bolzano. Samme dag ble han pågrepet av PST.

Søndag skriver TV 2 at mulla Krekar ifølge italiensk politi skal ha overført pengesummer til familiene til «martyrer», deriblant 5000 dollar til foreldrene til en som skal ha kjempet for opprørsgruppen Ahrar al-Sham.

Dette forsvarer hans advokat Brynjar Meling på denne måten overfor Dagbladet:

- På lik linje som arvesynden er gått ut på dato, er det vel også slik at ei heller foreldrene er ansvarlig for barnas eventuelle synder, i den grad det var galt av noen å forsøke å stanse Assads bombing av eget folk i Aleppo. Dersom det er galt å gi penger til et eldre par som har mistet en sønn, slik at de kan gi ham en verdig begravelse, så er nok min klient skyldig.

Mottok penger

12. november 2015 ble Krekar pågrepet i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi. Italienske myndigheter hevdet Krekar ledet et terrornettverk kalt Rawti Shax og krevde ham utlevert.

TV 2 skriver i dag at familien til en kurdisk mann fra Suleimania som i 2013 deltok i kampene mot Assad-regimet i Syria, var blant dem som mottok penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer