- VIL TIL SOMALIA: Mulla Krekar sier i et nytt intervju at han gjerne flytter til Somalia for å tilby arabisk språkopplæring. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET
- VIL TIL SOMALIA: Mulla Krekar sier i et nytt intervju at han gjerne flytter til Somalia for å tilby arabisk språkopplæring. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADETVis mer

Mulla Krekar vil bli språklærer i Somalia

Trusseltiltalte Krekar vil lære bort arabisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar sier i et nytt intervju at han gjerne flytter til Somalia for å tilby arabisk språkopplæring. Intervjuet finner sted få dager etter at al-Shabaab i Somalia hevdet å ha sluttet seg til al-Qaida.

I et intervju med NRK sier mulla Krekar, eller Faraj Ahmad Najmuddin som han egentlig heter, at han vurderer å reise til Somalia for å lære bort arabisk.

- Jeg håper jeg kan reise til Somalia og lære dem arabisk språk. Jeg vil reise med frihet, med stolthet og verdighet, ikke fordi jeg skal fengsles for noe, sier Krekar i intervjuet.

Onsdag møter Krekar i Oslo tingrett, tiltalt for drapstrusler mot blant andre Høyre-leder Erna Solberg. Han angrer ikke på tidligere uttalelser om Solberg og sier han aldri har truet henne.

- For det første har jeg ikke truet. Det er en politisk tolkning av dette. Jeg står ved det jeg har sagt, og jeg angrer ikke på å ha kommet med et dikt for 30 år siden, for å ha holdt en tale for 20 år siden, eller for å ha uttalt meg for 20 måneder siden, sier Krekar. Han kaller uttalelsene en «analyse» av Solberg.

Mullaen sier at han har sluttet å gå utendørs på grunn av sin egen sikkerhet.

Han skylder på norske politikere og mediene. I intervjuet skryter samtidig Krekar av det norske samfunnet og sier det er det beste i hele Europa. Men Norge er en del av Vesten, og Vesten er i krig mot islam og islamske verdier, sier han.

(NTB)