Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mulla Krekar vil bli straffet med døden i Nord-Irak

Norske myndigheter fikk klar beskjed i Irak.

UTVISNINGSVEDTAK: Mulla Krekar skal bli vist ut av Norge - men norske myndigheter vil ikke gjøre det siden han kan bli henrettet i Irak. Foto: Berit Roald / Scanpix
UTVISNINGSVEDTAK: Mulla Krekar skal bli vist ut av Norge - men norske myndigheter vil ikke gjøre det siden han kan bli henrettet i Irak. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske myndigheter gjør det klart overfor norske myndigheter at mulla Krekar vil bli dømt til døden og henrettet dersom han sendes tilbake til Nord-Irak.

- Han vil bli tiltalt for terror og han vil bli dømt for terror. Vi henretter terrorister, opplyste irakiske myndigheter flere ganger til statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet da han besøkte Nord-Irak tidligere i april.

Lønseth hadde møter med både utenriksministeren, justisministeren og presidenten i nasjonalforsamlingen, skriver VG Nett.

Mulla Krekar kom til Norge som kvoteflyktning i 1991 og bygde fram til 2002 opp opprørsgruppen Ansar al-Islam. Av hensyn til rikets sikkerhet ble han vedtatt utvist fra Norge i 2003, et vedtak som ble bekreftet som gyldig av Høyesterett i 2007.

54-åringen er imidlertid fortsatt ikke sendt ut av landet på grunn av utilstrekkelige garantier fra Irak om hans sikkerhet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media