- Mulla Krekar vil hjem til Irak

- Han kan reise når som helst og så fort som mulig. Han står helt fritt til å reise hjem, sier Jonas Gahr Støre.

- VIL HJEM: Mulla Krekar vil, ifølge sin advokat Brynjar Meling, forlate Norge og reise hjem til Nord-Irak.
Foto: Berit Roald / Scanpix
- VIL HJEM: Mulla Krekar vil, ifølge sin advokat Brynjar Meling, forlate Norge og reise hjem til Nord-Irak. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mulla Krekar ønsker selv å forlate Norge og sendes hjem til Nord-Irak, sier hans advokat Brynjar Meling til TV2.

«Mange vil ha mulla Krekar ut, og mulla Krekar vil selv ut av Norge», sier Meling til TV 2, som forteller at han er i dialog med norske myndigheter for å få dette til. 

Meling forteller at han er i dialog med medlemmer av regjeringen om en hjemsendelse av Krekar, men ifølge Meling er det ikke bare å sette Krekar på første fly til nord-Irak.

Står på terrorliste At Krekar både av USA og FN er stemplet som terrorist, krever at norske myndigheter engasjerer seg i prosessen som han og Krekar selv har tatt initiativ til, melder TV2.

Meling sier at det vil være uholdbart for Krekar å forlate Norge hvis hans navn står på en internasjonal liste over ettersøkte terrorister. Han vil derfor at norske myndigheter skal bidra til at Krekar strykes fra denne listen.

- Krekar har en lavere terskel for når det er trygt å dra hjem enn norske myndigheter, sier Meling.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) hilser Krekars ønske om å forlate landet velkommen.

- Han kan reise når som helst og så fort som mulig. Han står helt fritt til å reise hjem, er Støres reaksjon overfor TV 2.

Dagbladet kommer med mer.

SÅ FORT SOM MULIG: - Han kan reise når som helst og så fort som mulig. Han står helt fritt til å reise hjem, er Støres reaksjon overfor TV 2. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
SÅ FORT SOM MULIG: - Han kan reise når som helst og så fort som mulig. Han står helt fritt til å reise hjem, er Støres reaksjon overfor TV 2. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer