FIKK SJOKK: Høyres Anders B. Werp, nestleder i Stortingets justiskomité, fikk sjokk av uttalelsene til Mulla Krekar om muslimers rett til å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FIKK SJOKK: Høyres Anders B. Werp, nestleder i Stortingets justiskomité, fikk sjokk av uttalelsene til Mulla Krekar om muslimers rett til å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Mulla Krekars forståelse av ytringsfrihet er preget av ondskap og dumskap

Det sier Høyres Anders B. Werp, som reagerer kraftig på Krekars uttalelser i et intervju med NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar sa blant annet at det er muslimers rett å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger. Han sa også at han var glad for det som skjedde i Frankrike, da to bevæpnede menn angrep redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdo der til sammen tolv personer ble drept.

- Jeg fikk sjokk. Dette viser bare at Krekar sprer ondskap, og at han er fullstendig kunnskapsløs om hva ytringsfrihet faktisk dreier seg om, sier Werp, som er første nestleder i Stortingets justiskomité, til NRK.

Werp sier Krekar beveger seg helt i ytterkanten av hva ytringsfriheten kan brukes til, men han vil ikke ta stilling til om uttalelsene kan være straffbare.

- Krekar er en ekstremist som gir næring også til ekstremister på ytterste høyre fløy, som på sin side får sitt forskrudde verdensbilde bekreftet når de hører en ytterliggående muslim. Han er trolig den mest destruktivt ødeleggende kraften vi har for det overveldende flertallet av norske muslimer, som har et like stort ønske om å se ham sendt ut av landet som alle oss andre, sier stortingsrepresentanten fra Buskerud.

(NTB)