Mulla Krekars høyre hånd drept av kurdere i Irak

Nestkommanderende i Mulla Krekars geriljagruppe Ansar Al-Islam, er drept i kurdiskkontrollerte Nord-Irak, skriver en kurdisk avis mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Abdallah al-Shafei var leder for den islamittiske geriljagruppen i Kurdistan. Gruppen ledes av Mulla Krekar, som har hatt oppholdstillatelse i Norge som flyktning siden 1991. Han mistenkes for å være bindeledd mellom al-Qaida og Iraks president Saddam Hussein.

Den drepte skal ha fått opplæring i en av Osama bin Ladens leire i Afghanistan. skriver avisen Hawlati.

Meldingen om at al-Shafei er drept, er ikke bekreftet, men uavhengige kurdiske kilder sier at mer enn 100 menn fra begge grupper er drept i sammenstøt i nærheten av byen Halabja siden begynnelsen av desember.

Mulla Krekar ble arrestert i Amsterdam 13. september. Han var da på vei fra Iran til Norge. Ansar al-Islam beskyldes for å stå bak flere voldshandlinger i irakiske Kurdistan. Den harde kjerne sies å bestå av 30 arabiske geriljasoldater knyttet til al-Qaida.

Lokale tjenestemenn mener at gruppen har om lag 1.000 medlemmer som gjemmer seg i en dal og i et fjellområde i nærheten av grensen til Iran. Siden arrestasjonen av Mulla Krekar skal Ansar Al-Islam ha mistet flere medlemmer til en rivaliserende islamittisk gruppe.