Mullah Krekar oppfordrer til å stemme på AP, SV og Rødt

- God grunn til å stemme på oss, kontrer Frp.

 OPPFORDRER:  I et brev Krekar har sendt fra fengselet, som ABC Nyheter har fått tilgang til, oppfordrer den norske mullaen til å stemme Ap, SV og Rødt. Foto: Scanpix.
OPPFORDRER: I et brev Krekar har sendt fra fengselet, som ABC Nyheter har fått tilgang til, oppfordrer den norske mullaen til å stemme Ap, SV og Rødt. Foto: Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I et brev Krekar har sendt fra fengselet, som ABC Nyheter har fått tilgang til, oppfordrer den norske mullaen til å stemme Ap, SV og Rødt.

«I Norge vil det være passende å stemme på AP, SV og Rødt. Muslimene i Norge er enda ikke såpass store eller felles at de greier å bli et parti eller ha et felles krav til politikerne. Vi ser at Stoltenberg ikke var som Bondeviks blindefølge av Bush», står det blant annet i brevet, ifølge nyhetsbyrået.

Fratatt stemmeretten Selv er Krekar fratatt stemmeretten, ifølge ham selv. I brevet tar Krekar til orde for at det ikke er noen partier som på nåværende tidspunkt kan ivareta muslimers kollektive interesse i Norge, skriver ABC Nyheter.

Krekar ønsker også at muslimer i Europa generelt skal tenke på hva som er best for muslimer når de går til valgurnerne.

«Jeg ber muslimene i Europa generelt og muslimer i Norge spesielt at de skal delta på valg i de land de bor i, i favør av de venstreorienterte partier. Fordi strategien til de venstreorienterte og muslimene har mange fellestrekk».

- Synes lite om Flere politikere har gått ut til ABC Nyheter og fortalt om sin misnøye mot at mullaen involverer seg i valgkampen.

- Mullah Krekar er kriminell. Dømt og utvist fra Norge. Han er betraktet som farlig, og at han gjennom et brev vil forsøke å påvirke valgkampen, synes jeg svært lite om. Mer oppmerksomhet ønsker jeg ikke å gi ham, sier Raja.

Fremskrittspartiets Anders Anundsen humrer når han hører hvem Krekar anbefaler muslimer å stemme på.

- Jeg er ikke overbevist om at de partiene er begeistret for støtten. Men jeg er fornøyd med at han ikke anbefaler Frp, og det er jo i seg selv en god grunn til å stemme på oss, sier stortingsrepresentanten.