Mullah Krekar truer Norge

Og uttaler seg positivt om Osama bin Laden i intervju med Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et intervju med den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera truer mullah Krekar Norge med hevn dersom han blir utvist til Irak.

Vil reagere som en «orientaler»

- Jeg vil ikke kapitulere for en avgjørelse om å utlevere meg til Irak uansett hvem som tar avgjørelsen, ettersom det vil bety at jeg blir utsatt for tortur og sikker død. Derfor må alle vite at et vedtak om utsendelse til Irak er en forbrytelse som ikke burde passere uten straff, sier han i intervjuet som Aftenposten refererer i dag.

Krekar sier også:

- Jeg har tiltro til Allah. Jeg forsvarer mine rettigheter i deres rettssal slik det vestlige menneske forsvarer sine rettigheter. Jeg er tålmodig slik de er tålmodige. men hvis min tålmodighet tar slutt, vil jeg reagere slik orientaleren reagerer.

Hvordan han vil reagere, vil han ikke svare på.

Nevner Solberg og bin Laden

Krekar kommer også med noen synspunkter på utviklingen i den arabiske verden.

- Hele verden må innse at den jihadistiske-salafistiske retning gradvis øker i innhold og omfang ved Allahs nåde. Denne retning representerer tilhørigheten i det muslimske fellesskap, sier han, og legger til følgende omtale av blant andre Osama bin Laden:

- Jeg tror at disse folkene ikke vil roe seg ned før de ser islams hus styrt av en kalif pyntet med Saladins sabel, Muhammed erobreren turban og Osama bin Ladens visjon.

Den jihadistiske-salafistiske retningen er den mest ytterliggående.

I tillegg til disse utsagnene, kommer Krekar med noe som kan tolkes som et angrep på Erna Solberg. Hun står bak vedtaket fra 2003 om å utvise Mullah Krekar. Krekar kom til Norge som kvoteflyktning i 1991, og har bygd om den væpnede islamistiske gruppa Ansar Al-Islam. Krekar har vært mistenkt for overgrep i Nord-Irak, men saken ble henlagt. Han har også vært knyttet til terroristen Al-Zarqawi.

Intervjuet som er datert 31. august skal være foretatt av Al-Jazeeras korrespondent i Oslo, og lagt ut på TV-kanalens arabisk-språklige hjemmesider.

VIL STRAFFE NORGE: Dersom han blir utvist fra Norge, sier mullah Krekar til Al-Jazeera.