Mullah Krekar truer Norge

Og uttaler seg positivt om Osama bin Laden i intervju med Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I et intervju med den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera truer mullah Krekar Norge med hevn dersom han blir utvist til Irak.

Vil reagere som en «orientaler»

- Jeg vil ikke kapitulere for en avgjørelse om å utlevere meg til Irak uansett hvem som tar avgjørelsen, ettersom det vil bety at jeg blir utsatt for tortur og sikker død. Derfor må alle vite at et vedtak om utsendelse til Irak er en forbrytelse som ikke burde passere uten straff, sier han i intervjuet som Aftenposten refererer i dag.

Krekar sier også:

- Jeg har tiltro til Allah. Jeg forsvarer mine rettigheter i deres rettssal slik det vestlige menneske forsvarer sine rettigheter. Jeg er tålmodig slik de er tålmodige. men hvis min tålmodighet tar slutt, vil jeg reagere slik orientaleren reagerer.

Hvordan han vil reagere, vil han ikke svare på.

Nevner Solberg og bin Laden

Krekar kommer også med noen synspunkter på utviklingen i den arabiske verden.

- Hele verden må innse at den jihadistiske-salafistiske retning gradvis øker i innhold og omfang ved Allahs nåde. Denne retning representerer tilhørigheten i det muslimske fellesskap, sier han, og legger til følgende omtale av blant andre Osama bin Laden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer