Muller i rullestol bak scenen

Bobby Muller er en av de to æresgjestene under den store fredspriskonserten i Nationaltheatret. Men han får ikke sitte i salen. Han blir plassert bak scenen. Årsaken er rullestolen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er riktig at Bobby Muller skal representere fredsprisvinnerne sammen med Jody Williams på konserten. Det er også riktig at han ikke kan sitte i salen under konserten, sier Nobelinstituttets direktør, Geir Lundestad, til Dagbladet.

Fredsprisvinnerne har sine faste plasser i Nationalteatret under denne konserten som arrangeres 11. desember, dagen etter at prisene er delt ut i Oslo rådhus. De er på balkongen i teatersalen. Her må Jody Williams sitte som æresgjest alene, denne gangen.

- Det er ikke mulig å få Muller og rullestolen hans ned fra balkongen og opp på scenen. Skal vi klare det, må han nærmest bæres gjennom det meste av teatret. Derfor må han sitte på scenen under konserten, sier Lundestad.
Poenget med konserten, som i år skilter med internasjonale stjerner som Mariah Carey, Boys II Men, Sinead O'Connor, Jewel og Emmylou Harris, er å hedre vinnerne av fredsprisen. Det tradisjonelle er at de da går opp på scenen ved slutten av konserten og lar seg hylle sammen med artistene der.

- Jeg kan ikke si akkurat hvor på scenen Muller skal sitte, men jeg kan forsikre alle at han vil ha den aller beste utsikt til konserten og artistene, sier Lundestad.