Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Multi-millionær fikk statsstøtte

Multimillionær Johan Benad Ugland har fått statsstøtte for å drive økologisk landbruk. Bare kårhuset på garden til den styrtrike bonden er verdsatt til over 15 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johan Benad Ugland er ifølge bladet Kapital rangert som Norges 58. rikeste mann med en formue på 800 millioner kroner, hovedsakelig opparbeidet gjennom shippingvirksomhet.

Nå har skipsrederen endret kurs og satser på jordnære verdier i form av dyr og økologisk landbruk på Tjore ved Grimstad, skriver Agderposten.

Lommerusk

Ifølge avisa har multimillionæren fått statsstøtte på 36300 kroner i fjor for å legge om driften ved garden til økologisk landbruk. Den samme støtten skal han motta i år også.
Det er fylkesmannen i Aust-Agder som har gitt omstillingstilskuddet til den tidligere skipsrederen.

Ugland er utvilsomt i sin fulle rett til å motta tilskuddet, men beløpene blir som lommerusk å regne sammenliknet med hva det har kostet å anlegge garden.

Ifølge Agderposten er kårhuset på garden om lag 1500 kvadratmeter, og skal ha kostet Ugland mellom 15 og 20 millioner kroner. Huset skal være den største boligen som noensinne er bygd på Sørlandet. Det gedigne parkanlegget rundt boligen har en prislapp på rundt sju millioner kroner.

Positivt

- Tilskuddsordningen tar ikke hensyn til hva folk tjener for øvrig. Tilskuddet er ment som en kompensasjon for tapt inntekt. Vi ser det bare som positivt at Ugland mottar slik støtte. For økologisk landbruk er det en fordel at folk som blir betegnet som seriøse i samfunnet velger å satse, sier fylkesagronom Hans Birger Nilsen ved landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Aust-Agder.
Også Norsk Bonde- og Småbrukarlag stiller seg positive til at multimillionæren mottar statsstøtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!