Multi-mutasjon påvist i Trondheim

Mutasjonen har elementer av den britiske, sørafrikanske og brasilianske coronavarianten.

MULTIVARIANT: I februar ble det påvist en multivariant av den britiske, sørafrikanske og brasilianske coronavarianten i Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MULTIVARIANT: I februar ble det påvist en multivariant av den britiske, sørafrikanske og brasilianske coronavarianten i Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i februar ble det påvist en multivariant av den britiske, sørafrikanske og brasilianske coronavarianten i Trondheim.

Prøven ble tatt hos en person som kom til Trondheim fra utlandet.

- Det var en person som kom fra utlandet og som testet positivt ved grensa, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Nidaros, som omtalte saken først.

Kommunen fikk beskjed om den muterte prøven etter at personen var ferdig med sin isolasjonsperiode.

- Ekstra årvåkne

Ifølge Røsstad hadde virusprøven litt elementer fra den brasilianske varianten, fra den britiske varianten og den sørafrikanske varianten.

Kommunen kjenner foreløpig ikke til egenskapene til den nye mutasjonen.

- Vi håndterer alle smittede på samme måte. For tiden håndterer vi det som om alle kan være smittet med muterte varianter, så vi er ekstra årvåkne, sier hun til Dagbladet.

Mutasjonen ble påvist tidlig i februar, og det har ikke vært videre spredning.

Ett nytt smittetilfelle

Kommunen har tidligere hatt flere utbrudd av mutasjoner. I løpet av helgen testet åtte personer positivt for covid-19. Alle ble smittet av den britiske virusvarianten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.