DØDE: Derek Mead døde i fjor i en alder av 70 år. Nå kommer det fram nye detaljer om den tragiske ulykken. Foto: SWNS / NTB Scanpix
DØDE: Derek Mead døde i fjor i en alder av 70 år. Nå kommer det fram nye detaljer om den tragiske ulykken. Foto: SWNS / NTB ScanpixVis mer

Multimillionær drept etter å ha blitt overkjørt med truck av sin egen hund

Ante fred og ingen fare da trucken plutselig kom kjørende.

Nye detaljer har kommet fram om dødsfallet til en av Englands mangemillionærer, melder CNN. Det var i fjor sommer at det verst tenkelige fant sted for gårdbrukeren og forretningsmannen Derek Mead.

70-åringen og trebarnsfaren var i ferd med å jobbe med en steinmur på gården sin i Hewish i England, og ante fred og ingen fare da han hoppet ut av kjøretøyet for å åpne ei grind. I mellomtida befant hunden hans seg alene inne i en av bondens gaffeltrucker.

Fatal ulykke

Men plutselig skjedde det fatale. Meads hund tråkket på en spake i førerhuset. Med det satte trucken fart framover.

Ifølge CNN hadde Mead selv forlatt gaffeltrucken med håndbrekket av kort tid før. Hunden var på sin side igjen i førerhuset, og klarte på mystisk vis å treffe vendegirspaken og forårsake at kjøretøyet raste framover.

- Å dytte vendegirspaken på en truck er like lett som å slå på blinklyset på en vanlig bil. Hvorvidt hunden traff spaken da han hoppet for å se hvor eieren ble av eller om han kom borti den på andre måter, får vi aldri vite, sier HMS-inspektør Simon Chilcott til The Independent.

Hundeeieren ble erklært død på stedet.

Oppdaget av sønnen

CNN skriver at det var Meads egen sønn som først oppdaget 70-åringens ulykken. Han skal ha kjørt forbi gården, da han plutselig så at faren var fastklemt.

- Han var klemt fast i en slik posisjon at det så ut som han hadde snudd seg, oppdaget at kjøretøyet kom mot ham og forsøkt å dukke for å unngå å bli truffet, forteller sønnen.

Ifølge obduksjonsrapporten ble mangemillionæren påført omfattende skader blant annet i form av en rekke brudd i forbindelse med den tragiske ulykken. Også hans bror, Roger Mead, døde i en tragisk gårdsulykke for 30 år siden, da traktoren han kjørte veltet mens han selv kjørte.

- Det er svært sannsynlig at vendegirspaken var i fri da Derek forlot førerhuset. Hvis ikke ville han ha merket det fort, og gjort noe med det, sier rettsmedisiner Peter Harrowing.