Mumbai-terrorist Mohammed (21) gliste og lo i retten

Bekreftet at han er fra Pakistan.

FRA PAKISTAN: Mumbai-terroristen Mohammed Ajmal Kasab (21) bekreftet sin opprinnelse i retten i dag. Dette bildet er tatt ved en tidligere, ukjent anledning. Foto: CNN/REUTERS/Scanpix
FRA PAKISTAN: Mumbai-terroristen Mohammed Ajmal Kasab (21) bekreftet sin opprinnelse i retten i dag. Dette bildet er tatt ved en tidligere, ukjent anledning. Foto: CNN/REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Rettssaken mot Mohammed Ajmal Kasab (21), den eneste overlevende terroristen etter terrorangrepet på Mumbai, er i gang.

Lo og gliste til dommeren195 mennesker ble drept i forbindelse med angrepet, men det så ikke ut som terroristen lot det gå spesielt hardt inn på seg. Ifølge Reuters gliste og lo 21-åringen i retten, og besvarte spørsmål fra dommeren med åpenlyse flir.- Vet du hvem jeg er? Jeg er dommer i rettssaken mot deg, kvitterte dommer M. L. Tahilyani tilbake.

Etter blodbadet ble den pakistanske etterretningstjenesten Inter-Services Intelligence (ISI) av forsvarskilder i Washington mistenkt for å hjelpe terroristene.

Kasab, som møtte i retten iført olabukser og en svart t-skjorte, bekreftet i retten at han er pakistansk statsborger. - Han bekreftet at han kommer fra Faridkot i Pakistan, sa aktor i saken, Ujjwal Nikam.

Har ikke advokatMohammed Ajmal Kasab møtte i retten uten advokat. Han gjorde det i retten klart at han ønsket juridisk bistand. Da dommeren spurte påtalemyndigheten hvorfor unge terroristen ikke hatte noen advokat ved sin side, ba aktor om mer tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer