- Mumbaiangrepet ble planlagt i Europa

Pakistansk rapport om terrorangrepet som kostet 171 mennesker livet.

TERRORISERTE EN HEL BY: Indiske soldater omringet hotellene Taj Mahal Palace og Oberoi Trident i Mumbai i Mumbai 29. november i fjor, etter at væpnede menn hadde tatt seg inn på hotellene og tok gisler. I en rapport som har blitt lekket fra pakistanske myndigheter, skal angrepet ha blitt delvis planlagt i et europeisk land. Foto: AFP PHOTO/PEDRO UGARTE/SCANPIX
TERRORISERTE EN HEL BY: Indiske soldater omringet hotellene Taj Mahal Palace og Oberoi Trident i Mumbai i Mumbai 29. november i fjor, etter at væpnede menn hadde tatt seg inn på hotellene og tok gisler. I en rapport som har blitt lekket fra pakistanske myndigheter, skal angrepet ha blitt delvis planlagt i et europeisk land. Foto: AFP PHOTO/PEDRO UGARTE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): Pakistanske myndigheter medgir at terrorangrepene i Mumbai var delvis planlagt i Pakistan, melder AP.

Samtidig skal store deler av terrorangrepet skal ha blitt planlagt utenfor Pakistans grenser, ifølge en offentlig rapport som i går ble lekket til pakistanske medier.

Ifølge  New York Times skal angrepene ha blitt delvis planlagt i ett ikke-navngitt europeisk land og i Dubai. Terroristene skal dessuten ha brukt Bangladesh for logistisk støtte.

Pakistansk kuvending171 mennesker mistet livet da ti terrorister slo til mot luksushoteller, sykehus, utesteder og trafikknutepunkt i Indias finanshovedstad 26. november i fjor.

India var raskt ute med å hevde at pakistanere sto bak angrepet.Pakistan har på sin side hele tiden benektet at angrepet har blitt planlagt innenfor landets grenser, selv om Ajmal Amir Kasab (21), den eneste av de ti terroristene som overlevde terrorangrepet og som nå er i indisk varetekt, er pakistansk statsborger.

Rehman Malik, en av toppene innen det pakistanske innenriksdepartementet, opplyser imidlertid i dag at enkelte sider ved angrepet ble planlagt i Pakistan, og at de har flere mistenkte i varetekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer