Mumie-funn i Egypt

11 mumier er funnet i ørkenen i det vestlige Egypt. Mumiene er rundt 1800 år gamle - og er forbausende godt bevart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de elleve mumiene fant arkeologene et lite barn som lå gravlagt sammen med sine foreldre. Den lille gutten hadde en gråtende maske på hodet, melder AP.

Mumiene tilhører en og samme familie, og ble funnet i Bahariya-oasen som ligger 345 kilometer sørvest fra Kairo, mot grensa til Libya.

- Den vakreste av dem er et tre år gammelt barn som ligger ved siden av mumiene til sine foreldre. Det har en maske med en tegning av et barn som ser ut som at det gråter, sier rådets leder, Gabballah Ali Gabballah, ifølge AP.

Åpnes snart

Gabballah sier at arkeologene også fant gravene til foreldrene til borgermesteren i Bahariya - som regjerte i perioden 570 til 626 før Kristus. Graven skal inneholde 240 små skulpturer og en amulett i rent gull.

Sjefsarkeologen Zahi Hawas forteller at graven med borgermesterens far vil bli åpnet i løpet av de nærmeste dagene. Graven kan inneholde en mumie til.

I løpet av de siste to årene har arkeologer funnet mange dusin mumier i Bahariya-området.

<B>STORE FUNN: Zahi Hawas leder utgravningene i Bahriya-oasen. I fjor vår fant han over 100 gull-belagte kroppen i syv graver.
MUMIENE I ØRKENEN: En av de 11 mumiene som ble funnet i Bahriya-oasen i ørkenen. Mumiene er rundt 1800 år gamle.
ARKEOLOGISK OASE: Bahriya-oasen viser seg å være en virkelig oase også for arkeologene.