Mumle- dalen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskerettighetsdomstolen har talt, men for norske ører. NRK er ikke pålagt å vie mer sendetid til de mindre partiene eller reklame. Hæh?

Sjefen over alle kringkastere snakker som Lille My fra Mumledalen, og dermed blir Trond Giske vår tids flatskjerm.

Alt dette mens vi venter på at Finans-Halvorsen og Norges Bank skal lobotomere framtidas pensjonister. Hvorfor? Fordi diverse oljepenger er svidd av i et sosialdemokratisk Las Vegas der du kan bestemme hvem som er De rødgrønnes enarmede banditt. Putt på en mynt, du.

Men, like fullt: høstens valgkamp blir historisk. Småpartiene får egne debattprogram, blant annet med Knut Olsens «Brød og bingo». Dette sendes klokka 13.00 fra Pensjonistpartiets valgkamp på Costa del Sol. Viggo Johansen er med Kystpartiet på en sjark som legger til kai for å diskutere med Bambusstangpartiet – utenfor Molde.

Vi har via våre kilder fått tilgang til de første politiske reklamefilmene. Høyre har filmet Erna Solberg liggende i venstre fil på motorveien i en mørkeblå Saab. Erna har solbriller og farten hennes er 102 km/t i en 60 sone. Hun bremser ned, skifter til høyre fil med ordene « En fil for fremtiden, basert på fortidens verdier». FrP viser Siv Jensen gjørmebrytende med en diger hijab. Siv vinner med jubelropet: «Norge for nesten alle».

Senterpartiets film kan bli den beste. Et animert Idol hvor en frittgående høne – meget sjarmerende med hanekam – kakler og synger «Stem på plog, havre og høne-klå. Stem på odelsjenter, sauer og skarpe ljå».

SV satser på lærerne, igjen. Heikki Holmås kysser en rektor på munnen til tonene av «Forelska i lærer’n». Arbeiderpartiet bruker mest penger på en dokumentarisk vri à la kaffehuset Friele. I sakte film følges Martin Kolberg i ett døgn uten partipisk. Laget av Kjetil Try uten Gerd-Liv Valla i en statistrolle.