Munch Brygge-salg for 1,2 milliarder

- Det har vært enorm interesse, sier prosjektmegler Finn Bragnes.

Munch-Bryggeprosjekt består av 152 leiligheter som har hatt prislapp fra fire til 17 millioner. Illustrasjon: Sem & Johnsen
Munch-Bryggeprosjekt består av 152 leiligheter som har hatt prislapp fra fire til 17 millioner. Illustrasjon: Sem & JohnsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Før vi startet salget hadde vi 5.500 registrerte interessenter. Det har vært enorm interesse, sier prosjektmegler Finn Bragnes i Sem & Johnsen Prosjektmegling til Finansavisen.

Han har ansvar for salg av nyboligprosjektet Munch Brygge, som består av 152 leiligheter fordelt på to bygg, rett ved siden av Munch-museet Lambda i Bjørvika i Oslo.

1,2 milliarder

Det første salgstrinnet ble lagt ut i oktober i fjor og det andre en måneds tid etter.

- Hvordan har salget gått?

- I realiteten er 140 av de 152 leilighetene solgt. Vi har holdt tilbake åtte av leilighetene i påvente av en rammetillatelse, men vi har kjøpere til samtlige av disse, sier Bragnes til avisen.

Samlet salgsverdi på leilighetene som nå er solgt er nær 1,2 milliarder kroner. Totalt har prosjektet en salgsverdi på 1,3 milliarder kroner.

- Salget har definitivt gått enda raskere enn vi hadde håpet på, sier Bragnes.

107.000 kroner pr. kvm.

Leilighetene i Munch Brygge-prosjektet spenner fra 40 til 106 kvadratmeter i størrelse, og koster fra fire til 17 millioner kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i prosjektet ligger ifølge Finansavisen på 107.000 kroner, når garasje som kan kjøpes til 750.000 kroner ikke er inkludert.

Bragnes forteller at de dyreste av leilighetene er solgt, og de 14 som foreløpig er usolgte har prislapp fra 9,49 til 14,49 millioner kroner.

- Er det kjørt budrunder i Munch Brygge, eller kun fastpris?

- Vi har hatt alle varianter, budrunder, loddtrekning og fastpris.

Blant annet gikk en toromsleilighet på 50 kvadratmeter, som hadde listepris 5,5 millioner kroner, for 6,3 millioner etter budrunde. Dermed endte kvadratmeterprisen på 126.000 kroner.

Opp 45 prosent

Nyboligsalget i Oslo steg 45 prosent i 2016, ifølge tall fra Boligprodusentenes Forening. På landsbasis var oppgangen på 15 prosent.

Andre økonominyheter:

Børsen åpner ned

Sjeføkonom: Dagens høydepunkt