Munch-museet stengt i tre uker

Skal installere kameraer som tar skarpere bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Munch-museet i Oslo stenger mandag for å installere et nytt videoovervåkingssystem. Museet vil holde stengt så lenge monteringen pågår, sannsynligvis i tre uker.

- Videoovervåkingen er en del av opptrappingsplanen for museet. Det var opprinnelig meningen å montere dette utstyret i etapper, men nå tar vi alt i en jafs. Derfor må museet beklageligvis stenges, sier Munch-museets direktør Gunnar Sørensen til NTB.

Museet har ikke gjort noen avtaler med andre norske museer, for eksempel Nasjonalgalleriet, om at noen av Munch-bildene kan vises der under stengningen. Turister og andre besøkende må derfor nøye seg med det eksisterende Munch-rommet i Nasjonalgalleriet og Stenersen-museet inntil Munch-museet åpnes for publikum igjen.

Opptrappingsplan

Ifølge vedtak som er fattet av Oslo kommune før ranet av «Skrik» og «Madonna», er opptrappingsplanen for Munch-museet beregnet å pågå over tre-fire år. Denne planen, som vil koste rundt 50 millioner kroner, omfatter alt fra flere stillinger, bygningsmessige forbedringer, klimamessige utbedringer og økt sikkerhet.

- Overvåkingssystemet er bare en del av denne opptrappingsplanen, påpeker Sørensen. Men det blir ikke aktuelt å stenge museet igjen for å få resten av utbedringene gjort, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer