Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Munch-raner tatt

Petter Tharaldsen, som ble dømt for ranet på Aker Brygge, er siktet for Munch-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  - Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med ranet av Munch-maleriene Skrik og Madonna i august i fjor. Mannen er overført fra varetekt i annen sak til politihuset der vi vil forsøke å avhøre mannen, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik til Dagbladet.no.

Politiet mener den pågrepne, Petter Tharaldsen (33), deltok under selve kunskuppet 22. august i fjor. Han er domfelt flere ganger, sist for Aker Brygge-ranet sammen med mc-lederen Lars Harnes og den tidligere nynazisten Daniel de Linde. 

Tharaldsen, som prøvde å svømme fra politiet etter ranet på Aker Brygge, sitter nå i varetekt i påvente av at ankesaken skal komme opp for retten.

To maskerte menn stjal maleriene «Madonna» og «Skrik» fra  Munch-museet på Tøyen 22. august i fjor.  Overvåkingsbildene var grovkornede, men viser hvordan de oppførte seg etter ranet. En kvinnelig museumsvakt ble truet med pistol under ranet. Ranerne flyktet sammen med en tredje person i en Audi S4.

Ervik sier til Dagbladet.no at politiet mener 33-åringen er en av de tre, men ønsker ikke å kommentere hvilken rolle den siktede hadde under selve ranet.

Dagbladet har avslørt at fluktbilen ble sporet til en gård i Østfold. Der stod den sommeren 2003. Avisen har også avslørt at pistolen ble stjålet i januar i fjor fra et hus i Østfold.

Fra før er en Østfold-mann (37) er siktet for medvirkning. Politiet har sikret DNA-spor på pistolen som ble brukt.

image: - Munch-raner tatt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!