Munch-saken blir ikke utsatt

Striden om de hemmelige dokumentene i Munch-saken vil ikke føre til utsettelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Striden om de hemmelige dokumentene i Munch-saken vil ikke føre til at ankesaken i Borgarting lagmannsrett blir utsatt. Saken vil starte tirsdag som planlagt.

Verken forsvarene selv eller dommerne i saken har tro på at bråket om de hemmelige dokumentene vil føre til utsettelse av Munch-saken.

Påtalemyndigheten har hele tiden hevdet at dokumentene ikke bør ha innvirkning på ankesaken.

- Nei, saken vil ikke bli utsatt, men vil starte som planlagt tirsdag klokka ni, sier lagmann Dag Stousland i Borgarting lagmannsrett til NTB.

Han sier retten vil ta stilling til eventuelle krav om utsettelser eller pauser som måtte komme underveis i rettssaken. Forsvarerne er varslet om at de må møte som opprinnelig planlagt. Ankesaken vil vare i seks uker. Dokumentmangel - Vi har også gjentatte ganger etterspurt en rekke andre dokumenter, som ikke er belagt med klausulering, men uten å ha fått dem. Jeg regner med at de vil bli utlevert under rettssakens gang, slik mange dokumenter også ble i tingretten, sier advokat Sverre Næss til NTB.

Aktoratet, statsadvokatene Morten Hojem Ervik og Elisabeth Ramstad, er fornøyde med at Borgarting lagmannsrett torsdag ga påtalemyndigheten medhold i å nekte utlevering av sensitivt materiale til tre av forsvarerne i saken. Lagmannsretten konkluderte med at opplysningene som belyser hvordan Edvard Munchs «Skrik» og «Madonna» ble returnert på sensommeren i fjor, ikke har avgjørende betydning for de tre tiltalte som har begjært innsyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer