Munch stjålet i Sverige

Politiet har skjerpet grensekontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Munch-maleri ble seint i går kveld stjålet fra Sextorps gods utenfor Hörby i Sverige. Politiet har slått full alarm og varslet alle grensekontroller om å være ekstra på vakt, melder Sydsvenskan.

Maleriet skal være verdt minst en million kroner. Det er ikke kjent hva bildet heter, men politiet har sendt ut en beskrivelse til grensepersonalet og håper politi og tollere rundt om i Sverige får napp.

- På maleriet er det en hvit og en svart person mot en grønnflammete bakgrunn. Maleriet er signert Edvard Munch, sier Håkan Nilsson i Lundapolitet til Sydsvenskan.

- Ut fra beskrivelsen og den lave verdien på 1 million kroner, så tror jeg det er snakk om grafikk og ikke et maleri. Det er nok en utgave av «De to ensomme», der motivet er en kvinne og en mann, sier konservator Petra Pettersen ved Munch-museet i Norge til NRK.

Godset er en feriebolig og det sto tomt da en eller flere gjerningsmenn tok seg inn gjennom en dør. Alarmen gikk rundt halv tolv tirsdag kveld. Det er ikke stjålet noe annet fra godset.

BESTJÅLET:  Et Munch-maleri ble stjålet fra Sextorps gods utenfor Hörby i Sverige seint i går kveld. Foto: Scanpix
BESTJÅLET: Et Munch-maleri ble stjålet fra Sextorps gods utenfor Hörby i Sverige seint i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer